onsdag 10. juli 2013

Padling på Savalen

De fleste tenker på hav og elv når det er snakk om kajakk. Det mange ikke tenker på er at dette også er et perfekt fremkomstmiddel og en super aktivitet på små, mellomstore og større vann. Nord-Østerdalen har en rekke innsjøer av alle størrelser som er perfekte for kajakkpadling.



Mandag utforsket Turskredder'n Savalen sammen med tre spreke damer. Med utgangspunkt i båthavna nedenfor Savalen fjellhotell og spa padlet vi en runde ute på Savalen. Savalen er en stor innsjø vi kunne brukt flere dager på å utforsket. Denne gangen ble turen en liten smak på hva du kan oppdage fra kajakken.



Etter en runde på den store åpne innsjøen dro vi på oppdagelsesferd til "Lokan" lengst nord i Savalen. Her ble det tett og uoversiktelig sivpadling. Vi måtte flere ganger reise oss opp i kajakkene for å se om det var mulig å padle videre. Vi fant stadig nye områder å padle videre til, før vi til slutt fant "vannstilongs". Denne fulgte vi til vanns ende. Heldigvis for oss kunne vi følge den samme "vannstilongsen" ut til Savalen.










Tilbake i båthavna på Savalen tok vi oss tid til å gjøre en kontrollert velt med påfølgende kameratredning. Dette ble en morsom og våt avslutning på en flott tur :D






Turskredder'n takker Tordis, Kristin og Mari for en herlig dag ute på Savalen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar